Vive le vélo

WELKOM IN LʼOUSTAU DU VENTOUX!

Eerst en vooral hartelijk welkom in het vakantiehuis LʼOustau du Ventoux! Wij bieden de fietser een ruime accommodatie aan met garage waarin de fietsen veilig kunnen worden opgeborgen. De ligging van de vakantiewoning is trouwens ideaal als uitvalsbasis om de ruime omgeving van de Mont Ventoux te verkennen met de fiets.
Ons motto ʻVive le véloʼ wordt kracht bijgezet met deze website waarin u als recreatieve fietser of sportieveling enkele tips krijgt om met uw geliefde tweewieler de omgeving te verkennen.

HET FIETSPARADIJS VAN DE VAUCLUSE

De Vaucluse geldt als een waar fietsparadijs, zowel voor recreatieve fietser als voor de prestatiegerichte sportieveling. Voor de recreant zijn er mooie en relatief vlakke tochten doorheen de lavendelvelden, wijngaarden en langs pittoreske dorpjes te midden van de robuuste natuurlijke pracht die de Vaucluse rijk is. Al deze routes zijn terug te vinden in de toeristische brochure van Vaucluse Tourisme: 'Gids voor buitenactiviteiten', deze kan je hier downloaden.

De sportieve fietser kan zich focussen op de verschillende colletjes in de omgeving of de strijd aangaan met de Reus van de Provence, de Mont Ventoux. Speciaal voor deze categorie van fietsers staan er op deze site uitdagende fietsroutes rodom en ook over deze mythische berg. Compleet met een korte beschrijving, een ritprofiel en enkele nuttige informatie.

ONLINE FIETSROUTES

De fietsroutes voor de sportieve fietser zijn ook online terug te vinden. Klik hiervoor naar de pagina links en klik op routeyou.com. U wordt dan doorgestuurd naar het profiel van LʼOustau du Ventoux op routeyou.com. Daar kan u alle sportieve routes interactief bekijken met een hoogteprofiel van elke rit en er is ook de mogelijkheid om de routes te downloaden op een GPS-toestel.

L'OUSTAU - FIETSBROCHURE

Het is helemaal niet nodig om alle routes af te printen, er is namelijk een fietsbrochure beschikbaar in de vakantiewoning. Hierin kan u alle routes vinden die op deze site staan, maar dan wat uitgebreider beschreven. Daarnaast staan er ook nuttige adressen in zoals fietswinkels, gidsen,... . Kortom alles wat u hoeft te weten om een perfecte fietsvakantie te beleven.