Sportieve fietsroutes

AUTOUR DU VENTOUX

Deze tocht omcirkelt de Mont Ventoux en is goed voor 110 fietskilometers. Vertrekken doen we in zuidelijke richting, ʻdirection Caromb / Mazanʼ.

¦ Afstand:
109 km ¦ Hoogtemeters: 1282 m ¦ Start: Bédoin → Caromb ¦ Kaart & Ritprofiel

IN DE SCHADUW VAN DE VENTOUX

Deze tocht gaat ook rondom de Mont Ventoux, maar hier rijden we grootste deel van de route op binnenwegen. Rust en verkeersarm fietsen verzekerd! Vertrekken doen we richting Malaucéne (D19).

¦ Afstand: 135 km ¦ Hoogtemeters: 1863 m ¦ Start: Bédoin → richting Malaucène ¦ Kaart & Ritprofiel

LA ROUTE DES GORGES

In de deze toch wel epische fietstocht krijg je heel wat moois voorgeschoteld. We starten richting Mazan en komen vervolgens Gorges de Venasque en Gorges de la Nesque tegen, twee immens mooie en robuuste kloven. Eindigen doen we met de beklimming van de Ventoux vanuit Sault. Deze route heeft het typische profiel van een Tour-etappe. Een afmattende eerste deel om dan te eindigen met een climax: de Ventoux.

¦ Afstand: 146 km ¦ Hoogtemeters: 2478 m ¦ Start: Bédoin → Mazan ¦ Kaart & Ritprofiel

SAULT - VENTOUX

Een wat kortere en lichtere fietsroute, maar daarvoor niet minder mooi. Van Bédoin gaat het zachtjes in stijgende lijn richting de D1 en de Col de Notre-Dame-des-Abeilles. Dan dalen we naar Sault en vatten we de beklimming aan. Eenmaal boven dalen we richting startpunt Bédoin.

¦ Afstand: 77,6 km ¦ Hoogtemeters: 1874 m ¦ Start: Bédoin → Flassan ¦ Kaart & Ritprofiel

VENTOUX (BÉDOIN) – GORGES DE LA NESQUE

Vanuit Bédoin gaat het direct bergop en zoʼn 23 kilometer later bereik je de top van de Ventoux. Eens dit achter de rug is het genieten geblazen, het zwaarste deel van de tocht is immers achter de rug. We dalen richting Sault om dan doorheen de Gorges de la Nesque te fietsen, een robuust en adembenemend landschap.

¦ Afstand: 86,9 km ¦ Hoogtemeters: 1734 m ¦ Start: Bédoin → Mt. Ventoux ¦ Kaart & Ritprofiel

DE ROBUUSTE VAUCLUSE

Deze tocht volgt voor een stuk hetzelfde parcours als dat van de toch ʻLa Route des Gorgesʼ, maar dan zonder de beklimming van de Mont Ventoux. Ook hier rijden we door de Gorges de la Nesque en de Gorges de Venasque. We starten deze pittige tocht in de richting van Mormoiron, met de klok mee dus.

¦ Afstand: 120 km ¦ Hoogtemeters: 1440 m ¦ Start: Bédoin → Mormoiron ¦ Kaart & Ritprofiel

LA VENTOUX-BEAUMES DE VENISE CYCLOSPORTIVE

De fietstocht starten we met de beklimming van de Ventoux vanuit Bédoin. Daarna dalen we af naar Malaucène om rond de Ventoux te fietsen in de richting van Sault. Eenmaal in Sault aangekomen fietsen we nog eens de Ventoux op, maar ditmaal niet top de top (de liefhebbers kunnen dit natuurlijk wel doen). Aan Chalet Renard slaan we af richting Bédoin. Terug beneden start een tweede lus: via Malaucène naar Beaumes de Venise en via Caromb terug naar Bédoin.

¦ Afstand: 166 km ¦ Hoogtemeters: 3664 m ¦ Start: Bédoin → Mt. Ventoux ¦ Kaart & Ritprofiel

LES ROUTES DU VENTOUX CYCLOSPORTIVE

Deze fietstocht volgt de route van de toertocht ʻLes routes du Ventouxʼ die jaarlijks start in Villes-Sur- Auzon. We fietsen de tocht met de klok mee, wat wil zeggen dat we starten richting Malaucène om daar aan te vatten met de beklimming van de Ventoux.

¦ Afstand: 147 km ¦ Hoogtemeters: 2619 m ¦ Start: Bédoin → Malaucène ¦ Kaart & Ritprofiel

GRINTA! FIETSROUTE

We fietsen een fietsroute zoals omschreven in het Grinta!-magazine van mei-juni 2008. Het is een pittige tocht die de omgeving ten noordwesten van de Ventoux bestrijkt. De route start in Bédoin en gaat vervolgens richting Malaucène, we fietsen de route dus tegen de klok in.

¦ Afstand: 88,7 km ¦ Hoogtemeters: 1281 m ¦ Start: Bédoin → Malaucène ¦ Kaart & Ritprofiel